martes, 24 de marzo de 2009

Presentació de 'Els usos lingüístics en la retolació comercial de les poblacions de Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà, Badia i Sant Cugat'


El passar dijous, dia 19 de març, el regidor de Cultura i responsable del Servei Local de Català (SLC), Enric Sánchez, va assistir a la presentació de l’estudi Els usos lingüístics en la retolació comercial de les poblacions de Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà, Badia i Sant Cugat, a càrrec del Consorci per a la Normalització Lingüística i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

L’estudi conclou que en el conjunt del territori es mantenen els usos lingüístics ja observats l’any 2002. S’aprecia, però, un lleuger augment del nombre d’establiments amb la retolació principal només en català, que passa del 43,3% el 2002 al 47,9% el 2007. Per contra, disminueixen lleugerament els establiments amb retolació principal en castellà (-4,9 punts percentuals).
L’adequació dels establiments a la Llei de política lingüística en el territori analitzat ha estat, en general, positiva i, per tant, la campanya informativa realitzada l’any 2001 ha tingut efectes beneficiosos per al català dins el paisatge sociolingüístic global.

Encara que Badia del Vallès continua essent el municipi amb el percentatge més baix d’ús del català a la retolació comercial, és juntament amb Ripollet on ha augmentat més la utilització del català des de l’última observació (13,5 punts). Això demostra que Badia no es queda al marge d’altres poblacions i que es va posant al dia pel que fa a l’ús del català en tots els àmbits.

Properament, podreu consultar l’informe Els usos lingüístics en la retolació comercial de les poblacions de Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà, Badia i Sant Cugat a l’adreça:




També podeu veure el vídeo a l’adreça: http://www.tv3.cat/videos/1095339

No hay comentarios:

Publicar un comentario